Quin preu tenen els cursos?


Els cursos del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües (MECR) de l'Institut Aranés són gratuïts, tant la realització del curs com l'emissió del certificat provisional i del definitiu.

⚠️Tot i això, per a matricular-te en alguns cursos se't sol·licitarà l'abonament d'un dipòsit. Aquest et serà retornat quan acabis el curs (aprovis o no, sempre que el finalitzis en 6 mesos com a màxim i hagis contestat correctament el qüestionari inicial del curs, del qual en tindràs les preguntes i respostes per a fer-lo bé) o bé si cancel·les la matrícula els primers 7 dies naturals.

L'abonament del dipòsit permet evitar abusos com ara persones que es troben matriculades amb més d'una identitat, individus i robots que tenen per objectiu de publicar brossa en els fòrums, alumnes que es matriculen més d'una vegada per a saturar les places disponibles, etc.

⚠️Les convalidacions o reconeixement de certificats (com el dels cursos Reconeguts pel Departament d'Educació com Activitats de Formació Permanent pel Professorat) poden requerir el pagament d'una taxa, igual que les gestions o tràmits que podríeu realitzar per vosaltres mateixos però que ens delegueu i preferiu que fem en nom vostre, com podria ser la conversió d'un vídeo per a fer-lo més petit, l'enviament d'un document a una altra entitat, enviar-vos una còpia de les qualificacions en lloc d'obtenir-les per vosaltres mateixos, etc.

Entitats com el Conselh Generau d'Aran, la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Lleida col·laboren, per mitjà d'ajudes i subvencions, en el sosteniment del projecte. Els donatius i aportacions voluntàries dels alumnes, ens permeten anar més enllà, tot promocionant la llengua i la cultura aranesa fent créixer el projecte per mitjà de tres àmbits, i poden ser desgravats en la Declaració de la Renda:

- El Campus de Formació en línia.
- El Programa Volontaris pera Lengua de parelles lingüístiques.
- El Servici de Supòrt Lingüistic per a la resolució de dubtes i consultes, l'"Optimot aranès".

Els docents i tutors, així com els voluntaris de l'Institut Aranés no cobrem ni som remunerats, realitzem la nostra tasca en el nostre temps lliure, però necessitem el suport econòmic per a poder fer front a les despeses informàtiques, d'edició de materials, logística, telefonia i telecomunicacions, llicències de programari, infraestructura, seguretat, serveis de xifrat i còpies de seguretat, connectivitat avançada i deslocalitzada, processos d'homologació, acreditació multicentres, enregistrament de materials, maquinari i programari, etcètera.

És per això que t'agraïrem que, si curses un curs i n'has quedat satisfet, facis una aportació per l'import que vulguis. Els "imports petits" també ajuden! Clar que sí!


L'ha trobat útil aquest article?