Quin preu tenen els cursos?


Els cursos del Marc Europeu Comú de Referència per a les llengües (MECR) de l'Institut Aranés són gratuïts, tant la realització del curs com l'emissió del certificat provisional i del definitiu.

⚠️Tot i això, per a matricular-te en alguns cursos se't sol·licitarà l'abonament d'un dipòsit.

L'abonament del dipòsit permet evitar abusos com ara persones que es troben matriculades amb més d'una identitat, individus i robots que tenen per objectiu de publicar brossa en els fòrums, alumnes que es matriculen més d'una vegada per a saturar les places disponibles, etc.

Quan es retorna el dipòsit?

En la gran majoria dels casos, amb independència del temps que et dediquin els voluntaris.

1. Quan finalitzis el curs, l'hagis aprovat o no, si l'acabes en 6 mesos.
2. Si cancel·les la matrícula mitjançant autoservei dintre dels 7 primers dies naturals.
3. Si demanes assistència tècnica, tantes vegades com necessitis.
4. Si demanes resoldre dubtes als docents i/o al teu tutor, tantes vegades com necessitis.
5. Si demanes tutories per missatgeria electrònica (les que necessitis, de forma raonable).
6. Si demanes tutories individualitzades per vídeoconferència (menys de 60 minuts).

Quan no es retorna el dipòsit?

Principalment quan demanes que realitzem tasques que podries realitzar tu mateix/a o no segueixes les instruccions que se't proporcionen i demanes assistència de forma no justificada.

1. Si no contestes correctament el Qüestionari Inicial del Curs, del qual sempre tindràs les preguntes i les respostes per fer-lo bé (sí, en tindràs les respostes).
2. En els perfils anònims: si no has proporcionat la informació personal corresponent al teu expedient acadèmic.
3. Si has demanat tutories per vídeoconferència dedicant-hi més de 60 minuts: les despeses econòmiques fan que no sigui sostenible, tot i això, pots sol·licitar-les quan les necessitis i no hi ha una durada màxima. Les tutories per missatgeria són il·limitades i no influeixen en la devolució del dipòsit.
4. Quan sol·licites gestions que pots realitzar per tu mateix/a però vols que les realitzem nosaltres: conversió de vídeos, àudios, l'enviament de documents a una altra entitat, demanes que t'enviem les qualificacions en lloc d'obtenir-les per autoservei, vols modificar una tramesa que has pogut revisar prèviament, o envies un document administratiu illegible, etc.
5. Quan sol·licites gestions fora de termini: per exemple, sol·licites l'apertura d'un curs que ja no s'imparteix, demanes començar un curs quan el període per fer-ho ja ha passat, etc.
6. Quan no ets respectuós: si has demanat suport i, per contra, no contestes els missatges del teu tutor, els docents o les persones que ofereixen assistència tècnica.
7. Quan curses dos o més cursos tutoritzats simultàniament i aquests pertanyen a un mateix àmbit lingüístic: per exemple et matricules al nivell A1 MECR i al nivell A2 MECR simultàniament. NO s'aplica si et matricules al nivell A1 MECR i al nivell C1 CAE, ja que són d'àmbits diferents, ni els cursos EDU (és a dir, SÍ que podeu cursar simultàniament dos o més cursos EDU).
8. Quan abandones el curs o no et connectes ni una vegada durant més de 2 mesos seguits.

Volem dedicar-te tot el temps que necessitis per aprendre l'aranès, però hem de limitar el temps que es dedica en tasques que pots realitzar tu mateix/a o per les quals no hi mostres interès. Veritat que és raonable? :)⚠️Les convalidacions o reconeixement de certificats (com el dels cursos Reconeguts pel Departament d'Educació com Activitats de Formació Permanent pel Professorat) poden requerir el pagament d'una taxa.


Entitats com el Conselh Generau d'Aran, la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Lleida col·laboren, per mitjà d'ajudes i subvencions, en el sosteniment del projecte. Els donatius i aportacions voluntàries dels alumnes, ens permeten anar més enllà, tot promocionant la llengua i la cultura aranesa fent créixer el projecte per mitjà de tres àmbits, i poden ser desgravats en la Declaració de la Renda:

- El Campus de Formació en línia.
- El Programa Volontaris pera Lengua de parelles lingüístiques.
- El Servici de Supòrt Lingüistic per a la resolució de dubtes i consultes, l'"Optimot aranès".


Els docents i tutors, així com els voluntaris de l'Institut Aranés no cobrem ni som remunerats, realitzem la nostra tasca en el nostre temps lliure
, però necessitem el suport econòmic per a poder fer front a les despeses informàtiques, d'edició de materials, logística, telefonia i telecomunicacions, llicències de programari, infraestructura, seguretat, serveis de xifrat i còpies de seguretat, connectivitat avançada i deslocalitzada, processos d'homologació, acreditació multicentres, enregistrament de materials, maquinari i programari, etcètera.

És per això que t'agraïrem que, si curses un curs i n'has quedat satisfet, facis una aportació per l'import que vulguis. Els "imports petits" també ajuden! Clar que sí!


L'ha trobat útil aquest article?